Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Torgyán a szexológus

2002.11.11. 15:48
Eleget téve a humor követelményeinek, úgy döntöttem szexológus szakértőként veszek részt a téma megvitatásában - jelentette ki Torgyán József. A választott téma: hogyan kell megfékezni a szőke nőket.
"Terézapu beájulna, avagy állítsátok meg a szőke nőket!" című könyv szerkesztőinek felkérésére az FKGP-ből a hétvégén kizárt hajdani pártelnök és miniszter "szakértői nyilatkozatot" készített. A szövegben Torgyán kifejti: a téma és életkora miatt predesztinálva érzi magát a szexológus szakértő tisztére. "A 70. születésnapomon indítok egy kezdő tanfolyamot, kizárólag hölgyek számára, a 16-ik életévüktől. A haladó tanfolyamra a huszadik születésnapjuk ünneplésével egyidejűleg jelentkezhetnek, míg az erősen haladó kurzusok harminctól indulnak"- írja a Torgyán, hozzátéve: "pártveterán nők kíméljenek!".

Az Orbán-kormány volt vidékfejlesztési minisztere az Index kérdésére elmondta, hogy csupán azért vállalkozott a levél megírására, mert a könyv szerzői más, "a humor tárgykörében használható emberekkel" együtt kérték fel rá. Torgyán úgy vélekedett: további érv volt a szatírikus élű írás mellett, hogy nem olvasta Rácz Zsuzsa és Salinger Richárd az eladási listákon előkelő helyet elfoglaló könyveit, amelyet a Terézapu alkotói parodizálnak. A volt politikus szerint ezzel is hangsúlyt kíván adni annak a véleményének, hogy a magyarországi "szakértősködés" nagyon alacsony színvonalon van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!