Viola
-6 °C
-2 °C

Katasztrófa sújtotta területek Floridában

2007.02.04. 11:26
George Bush amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánított négy megyét Florida állam középső részén, ahol már legkevesebb húsz halálos áldozatot követelt a tornádó.

Bush elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította a hét végén a floridai Lake, Sumter, Seminole és Volusia megyét, és több millió dolláros segély folyósításról határozott.

A Florida történetében a második legnagyobb erejű - meteorológusok szerint helyenként óránként 265 kilométeres sebességű széllökésekkel járó - vihar péntekről szombatra virradó éjszaka csapott le. A lakosság nagy része ebben az időben nem hallhatta a rádiókban és televíziókban közzétett tornádóriadót.

A Nemzeti Gárda katonái a helyi lakosok segítségével szombaton megkezdték az ítéletidő által okozott károk helyreállítását. Számos, az erős szél miatt tető nélkül maradt házat elárasztott az eső, leállt az áramszolgáltatás, és több helyen nem működtek a közlekedési jelzőlámpák.

Charlie Crist floridai kormányzó méltatta a helyi lakosok és jótékonysági szervezetek közreműködését a mentési és helyreállítási munkálatokban.

A szövetségi katasztrófavédelmi hivatal szóvivője közölte, hogy szombat délutánra már nagy mennyiségű segélyt juttattak el Orlandoba, és további szállítmányok vannak úton az érintettek területek felé.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!