Valér
-2 °C
0 °C

Vádemelési javaslat a főiskolai vesztegetés ügyében

2002.09.16. 16:38
A rendőrség lezárta a nyomozást annak a szombathelyi oktatónak az ügyében, aki állítólag csak pénzért írta alá a szakmai gyakorlatok igazolását. A rendőrség az ügy kivizsgálása során újabb szabálytalanságokra bukkant.
Vádemelési javaslattal zárult le az a rendőrségi nyomozás, amely tavaly december óta a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola testnevelési tanszékén folyt. A nyomozást állami szerv dolgozója által elkövetett vesztegetés vétségének alapos gyanúja miatt rendelték el, miután egy oktatót több testnevelés szakos hallgató is feljelentett. Állításuk szerint az oktató pénzért írta alá a szakmai gyakorlatukat igazoló dokumentumot. A nyomozati iratok alapján az ügynek nyolc gyanúsítottja van, akiket magánokirat hamisítással gyanúsítanak.

Újabb szabálytalanságok

Egy személy ellen többrendbeli vesztegetés, egy személy ellen sikkasztás egy másik gyanúsított ellen pedig számviteli fegyelem megszegése miatt is folyik a büntetőeljárás. Az ügy iratait jelenleg a Körmendi Városi Ügyészség vizsgálja. Itt 30 napon belül kell dönteni a vádemelésről, a pótnyomozás elrendeléséről, vagy a nyomozás megszüntetéséről. Értesülések szerint az ügyben két főiskolai alkalmazottat és több sportegyesületi vezetőt gyanúsítanak. A rendőrség által az ügyben lefoglalt bizonyítékok között állítólag valótlan tartalmú bérleti szerződések és fiktív számlák is szerepelnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!