Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menet közben vágták át a buszsofőr torkát

2002.10.01. 09:59
Egy busz lefutott az útról majd felborult Kaliforniában, miután eddig tisztázatlan körülmények között elvágták a sofőr torkát. A szerencsétlenségben ketten életüket vesztették, ötvenen pedig megsebesültek.
A Greyhound társaság helyközi járata több mint száz kilométeres sebességgel haladt az úton, amikor a rendőrség jelentése szerint egy vagy két utas rátámadt a sofőrre. Jeff Johnson a helyi rendőrség egyik tisztviselője elmondta, hogy a sofőrt hátulról megtámadták és egy késsel elvágták a torkát.

A támadás oka egyelőre ismeretlen, az egyik elkövetőt őrizetbe vették. Jelentések szerint a sofőrön kívül egy utas is életét vesztette, ötven pedig megsérült, közülük 10 súlyosabban. Több sebesültet helikopterrel szállítottak kórházba - tudósított a CNN.

Hasonló eset már korábban is történt, a BBC jelentése szerint 2001. októberében Tenesse államban hat ember vesztette életét, miután egy utas elvágta a busz sofőrjének torkát.