Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Hároméves kisfia megrontásáért ítélhetik el a törökbálinti lelkészt

2007.09.27. 09:29
Saját kisfia megrontásával vádolnak egy református lelkipásztort, a bíróság október végén várhatóan ítéletet hirdet a törökbálinti férfi perében.

Októberben várható elsőfokú ítélet S. Zsolt Sándor, törökbálinti református lelkész büntetőperében. Csecserics István, a Pest Megyei Ügyészség főügyészhelyettese az Indexnek elmondta, hogy a férfi "nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak" vádjával áll bíróság előtt.

Szörnyű vád

A vádirat szerint a most 37 éves férfinak 2001. december 10-én született egy kisfia. 2005 márciusától kezdve a férfi többször is erőszakot követett el gyermekén: a hasán fekvő kisfiú fenekéhez dörzsölte péniszét, majd a gyerek hátára élvezett. A Blikk úgy tudja, hogy a lelkész felesége 2005. július 28-án rajtakapta férjét a pedofil aktuson, így került rendőrségre az ügy.

A törökbálinti református templom

A budaörsi ügyészség 2006. június 12-én nyújtotta be a vádiratot a Budaörsi Városi Bíróságra, a 2007. október 25-i tárgyaláson a perbeszédek hangzanak majd el és várhatóan ítéletet is hirdetnek. Úgy tudjuk, hogy az orvos szakértői vélemények alátámasztják a vádban foglaltakat, így ha bűnösnek találják a lelkészt, akár tíz évre is elítélhetik.

Szökésben?

S. Zsolt Sándor - aki nemcsak lelkipásztor, de a törökbálinti önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának külsős tagja is volt - szabadlábon védekezik, a Blikk információi szerint jelenleg Erdélyben van, és nem is akar hazajönni, mert szerinte olyasmivel vádolják, amit nem követett el. Ha nem jelenik meg az október végi tárgyaláson, akkor a bíróság elrendeli körözését, és elfogatóparancsot adhatnak ki ellene. Ítéletet távollétében is hozhatnak ellene.

A gyermek a helybéliek tudomása szerint súlyos lelki sérüléseket szenvedett: noha már ötéves, még mindig nem tud járni, írja a Blikk.