Piroska
-2 °C
5 °C

Iskolabusszal ütközött egy török vonat

2004.04.16. 16:24
A helyi iskolába vitte volna a diákokat az a török busz, ami egy expresszvonattal ütközött egy vasúti átjáróban Temellinél. A balesetben hét gyermek veszítette életét, de félő hogy az áldozatok száma emelkedik. Egy másik törökországi balesetben tizenegyen haltak meg.
Legalább hét gyermek meghalt és tizenhárman megsérültek abban közlekedési tragédiában, ami a török fővárostól hatvannégy kilométerre fekvő Temelliben történt pénteken reggel.

A BBC információi szerint egy iskolabusz ütközött vonattal egy vasúti átjáróban. A török hírügynökség úgy tudja, hogy a minibuszban heten lelték halálukat, de vannak olyan jelentések is, amik szerint akár tíz gyermek is odaveszhetett a balesetben. A helyszínre érkező mentőosztagok tizenhárom sérültet, köztük a busz sofőrjét a közeli kórházakba szállítottak.

Mehmet Ayci a vasúti társaság szóvivője a Reuters-nek nyilatkozva kifejezte aggodalmát, hogy az áldozatok száma még emelkedhet. Az NTV televízió értesülései szerint a zsúfolt vonaton senki nem sérült meg, a szerelvény vezetőjét a rendőrök kihallgatták.

Ankarától észak-keletre történt egy másik hasonlóan tragikus baleset pénteken - jelentette az Anatolia hírügynökség. Tizenegyen meghaltak és huszonnyolcan megsérültek, amikor egy emeletes busz és egy teherautó ütközött össze Merzifon közelében. A balesetben mindkét jármű kiégett.