Valér
4 °C
8 °C

Kilencen haltak meg a török kávézóban

2003.11.14. 11:17
Az izmiri Name Cafe valószínűleg egy elektromos készülék meghibásodása miatt égett le. Az Égei-tenger partján fekvő város kávézójában körülbelül harmincan tartózkodtak, a kiérkező tűzoltók kilenc vendég életét nem tudták megmenteni, egy nő súlyos sérüléseket szenvedett, amikor kiugrott az épület erkélyéről.
Az első jelentések szerint a kikötőváros kávézójának bejárati dekorációja kapott lángra - adta hírül pénteken délelőtt az AP. A gyorsan tovább terjedő tűzben az égő műanyagok sűrű füstje hamar megtöltötte a Name Cafe helyiségeit.

A bent tartózkodó harminc ember többsége épségben kimenekült. Néhányan csupán kisebb sérüléseket illetve füstmérgezést szenvedtek, azonban kilenc ember - öt nő és négy férfi - a kávézó emeleti konyhájában rekedt, és őket a kiérkező tűzoltók sem tudták már megmenteni. Halálukat füstmérgezés okozta. Egy nő súlyos sérüléseket szenvedett, amikor pánikba esve levetette magát a kávézó erkélyéről.

A tüzet - ami átterjedt a két szomszédos apartmanra is - körülbelül egy óra alatt megfékezték. "Sajnos várható volt, hogy bekövetkezik egy hasonló baleset", nyilatkozta a sajtónak Juszuf Zija polgármester, aki hozzátette: ez a tragédia is mutatja, szigorúbb biztonsági előírások bevezetésére lenne szükség.