Natália
1 °C
7 °C

Nem a kislány gyilkolt Tótújfaluban?

2002.09.11. 19:22
A rendőrség vizsgálja, hogy van-e összefüggés a tótújfalui gyilkosság és két, a barcsi rendőrök által a hét végén őrizetbe vett férfi között. A tv2 információi szerint a rendőrségi vizsgálat során nem találták meg a fegyveren a gyilkossággal gyanúsított lány ujjlenyomatát. A szociális tárca nem, az ombudsman helyettese vizsgálja az ügyet.
Gelencsér László, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán elmondta, hogy a barcsi rendőrség a hét végén őrizetbe vett két férfit, az egyik tótújfalui lakos, a másik pedig egy szomszédos településen él.

Mindkettőjüket lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezte, a bíróság azonban nem rendelte el előzetes letartóztatásukat, ezért mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Az egyik férfi, aki Tótújfalun él, ismerőse volt a megölt férfinak, korábban az ő italboltjában dolgozott alkalmazottként.

Gelencsér László elmondta, hogy a rendőrség vizsgálja, van-e összefüggés a gyilkosság és az őrizetbe vett, majd szabadon bocsátott férfiak ügye között.

A lányt gyanúsítják

Tótújfalun egy 14 éves lány augusztus 31-én fejbe lőtte nevelőapját. Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a lány, nevelőapja engedély nélkül tartott pisztolyával hajnali 3 óra körül, az ágyban fekvő és alvó sértett fejére egy lövést adott le közvetlen közelről. Ezt követően a halott férfit a gyanúsított és annak édesanyja egy használaton kívüli szobába húzta át.

A rendőrség korábbi közlése szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított lány részletes beismerő vallomást tett.

A tv2 információi szerint a rendőrségi vizsgálat során nem találták meg a gyilkos fegyveren a gyilkossággal gyanúsított lány ujjlenyomatát. A lány anyja a televíziónak azt mondta, a lövés után letörölték a fegyverről az ujjlenyomatokat.

Gelencsér László az Indexnek szerda este azt mondta, nem tudja megerősíteni a tv2 információit, ugyanis még nem kapták meg az ezzel kapcsolatos szakértői véleményt.

A szociális tárca nem, az ombudsman vizsgálja az ügyet

Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium egyelőre nem indít szakmai vizsgálatot a nevelőapja megölésével gyanúsított 14 éves tótújfalusi kislány ügye kapcsán.

A tárca főosztályvezetője, Csókay László szerdán az MTI-nek azt is elmondta: a Somogy megyei gyámhivatal és a közigazgatási hivatal feladata megvizsgálni, hogy a gyermekvédelemben dolgozók részéről történt-e mulasztás.

Hivatalos vizsgálatot indított a nevelőapja megölésével gyanúsított 14 éves tótújfalusi kislány ügye kapcsán az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese kedden.

Takács Albert leszögezte, hogy az ombudsmani hivatal nem nyomozóhatóság, az ügyet nem ilyen megközelítésből vizsgálja, hanem arra keresnek választ, hogy a gyámügyi hivatal és a rendőrség tudott-e a kislány családi körülményeiről, s tett-e bármiféle lépést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?