Árpád
-2 °C
4 °C

Fordulat a toulouse-i szadomazo-ügyben

2003.09.18. 13:07
A szadomazochista bűntettek miatt a volt polgármestert feljelentő egykori prostituált a szembesítéskor elismerte, sosem találkozott a férfival. A nő azt állítja, hogy kényszerből vallott Dominique Baudis ellen.
Az eddig "Fanny" álnéven tanúvallomást tevő egykori örömlány, Florence első ízben jelent meg fedetlen arccal a toulouse-i bíróság épületében, ahol szembesítették a hírbehozott Dominique Baudis-val. A fiatal nő kijelentette, életében először látja Baudist, Toulouse egykori polgármesterét. Florance azt állította, hogy megfenyegették miatt keverte Baudist az ügybe.

Baudist azzal vádolták, hogy részt vett azokon a szado-mazo orgiákon, amelyeket még a kilencvenes évek elején, a dél-franciaországi Toulouse mellett egy elhagyott kastélyban rendezett a később sorozatgyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélt Patrice Alagre. Baudis a kilencvenes évek elején a város polgármestere volt. Ma a CSA, a francia médiahatóság vezetője, és a pornográfia televízióban való megjelenését ellenző kampány egyik élharcosa.

Kényszer

"Az az igazság, hogy sosem láttam ezt a férfit. Azért hazudtam, mert irtózatos nyomást gyakoroltak rám. Óriási kockázatot vállaltam, és most egyedül maradtam. Az életem pokollá vált. Nem fogom megmondani, hogy honnan jött a nyomás, legyen elég annyi, hogy rendőrök, bírák, politikusok voltak azok között, akik rám kényszerítették Baudis úr belekeverését az ügybe" - jelentette ki újságíróknak a "vád tanúja".

Bourraqué benne volt

A politikust és médiaszakembert Fanny tisztázta a vád alól. Fenntartotta viszont állítását arról, hogy a szadomazochista partikon jelen volt és részt vett a tortúrákban Marc Bourragué, a toulouse-i ügyészség volt helyettes vezetője. A férfi jelenleg Montauban város bíróságának egyik tisztségviselője.

Kettőjük szembesítésén a "Fanny" tegezve beszélt Bourraqué-vel, aki viszont következetesen magázta a nőt. A férfi ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy semmi köze nem volt a feljelentőhöz. Fanny nem tágított korábbi vallomásaitól, ezúttal is elismételte, hogy Bourragué rendszeresen részt vett az évtizeddel ezelőtt Toulouse-ban rendezett perverz partikon. A 90-es évek elején lezajlott szadomazochista orgiákat egy Patrice Alegre nevű bűnöző szervezte, akit tavaly sorozatgyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

Baudis kezdte

A toulouse-i bűnügyben történt fordulat a csütörtöki párizsi lapokban vezető hírként szerepelt. A várhatóan még számos meglepetéssel szolgáló páratlan bűnügyet maga Baudis dobta be idén tavasszal a sajtóba: a TF1 televízió esti főműsorában állt ki a kamarák elé, hogy bejelentse: nevét ismeretlen céllal belekeverték egy szörnyű bűnügybe, de a végsőkig el van szánva, hogy tisztára mossa becsületét. A médiafelügyelet elnöke ellen az elmúlt hónapokban - a dagadó botrány dacára - semmilyen hivatalos vádat nem emeltek. Ő kezdeményezett polgári peres eljárást az összesküvésszagú ügy tisztázása érdekében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?