Vilhelmina
11 °C
28 °C

Fordulat a toulouse-i szadomazo-ügyben

2003.09.18. 13:07
A szadomazochista bűntettek miatt a volt polgármestert feljelentő egykori prostituált a szembesítéskor elismerte, sosem találkozott a férfival. A nő azt állítja, hogy kényszerből vallott Dominique Baudis ellen.
Az eddig "Fanny" álnéven tanúvallomást tevő egykori örömlány, Florence első ízben jelent meg fedetlen arccal a toulouse-i bíróság épületében, ahol szembesítették a hírbehozott Dominique Baudis-val. A fiatal nő kijelentette, életében először látja Baudist, Toulouse egykori polgármesterét. Florance azt állította, hogy megfenyegették miatt keverte Baudist az ügybe.

Baudist azzal vádolták, hogy részt vett azokon a szado-mazo orgiákon, amelyeket még a kilencvenes évek elején, a dél-franciaországi Toulouse mellett egy elhagyott kastélyban rendezett a később sorozatgyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélt Patrice Alagre. Baudis a kilencvenes évek elején a város polgármestere volt. Ma a CSA, a francia médiahatóság vezetője, és a pornográfia televízióban való megjelenését ellenző kampány egyik élharcosa.

Kényszer

"Az az igazság, hogy sosem láttam ezt a férfit. Azért hazudtam, mert irtózatos nyomást gyakoroltak rám. Óriási kockázatot vállaltam, és most egyedül maradtam. Az életem pokollá vált. Nem fogom megmondani, hogy honnan jött a nyomás, legyen elég annyi, hogy rendőrök, bírák, politikusok voltak azok között, akik rám kényszerítették Baudis úr belekeverését az ügybe" - jelentette ki újságíróknak a "vád tanúja".

Bourraqué benne volt

A politikust és médiaszakembert Fanny tisztázta a vád alól. Fenntartotta viszont állítását arról, hogy a szadomazochista partikon jelen volt és részt vett a tortúrákban Marc Bourragué, a toulouse-i ügyészség volt helyettes vezetője. A férfi jelenleg Montauban város bíróságának egyik tisztségviselője.

Kettőjük szembesítésén a "Fanny" tegezve beszélt Bourraqué-vel, aki viszont következetesen magázta a nőt. A férfi ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy semmi köze nem volt a feljelentőhöz. Fanny nem tágított korábbi vallomásaitól, ezúttal is elismételte, hogy Bourragué rendszeresen részt vett az évtizeddel ezelőtt Toulouse-ban rendezett perverz partikon. A 90-es évek elején lezajlott szadomazochista orgiákat egy Patrice Alegre nevű bűnöző szervezte, akit tavaly sorozatgyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

Baudis kezdte

A toulouse-i bűnügyben történt fordulat a csütörtöki párizsi lapokban vezető hírként szerepelt. A várhatóan még számos meglepetéssel szolgáló páratlan bűnügyet maga Baudis dobta be idén tavasszal a sajtóba: a TF1 televízió esti főműsorában állt ki a kamarák elé, hogy bejelentse: nevét ismeretlen céllal belekeverték egy szörnyű bűnügybe, de a végsőkig el van szánva, hogy tisztára mossa becsületét. A médiafelügyelet elnöke ellen az elmúlt hónapokban - a dagadó botrány dacára - semmilyen hivatalos vádat nem emeltek. Ő kezdeményezett polgári peres eljárást az összesküvésszagú ügy tisztázása érdekében.