Auguszta
-7 °C
0 °C

Magyar rendőrök találták meg a Tour de France-on lopott bringát

2008.04.11. 11:51
Egy magyar internetes hirdetési oldalon találtak rá a magyar rendőrök egy értékes versenykerékpárra, amit még februárban, Olaszországban loptak el a Tour de France kerékpárversenyre készülő belga csapattól. A nyomozók felvették a kapcsolatot a hirdetővel, aki azt mondta, hogy egy szlovák férfitől vette a kerékpárt és nem tudta, hogy lopott.

Olaszországban még február közepén a belga sportolók csapatától loptak el 16 kerékpárt, amivel a Tour de France, nemzetközi kerékpáros versenyre készültek. A bicikliket az azokat szállító kamionnal együtt vitték el. Az egyedi, kizárólag a versenyzők számára készült kerékpárok összértéke több mint 20 millió forint.

A kerékpárokra nemzetközi körözést adtak ki. Kiderült, hogy az egyiket egy magyar internetes oldalon meghirdette valaki. A rendőrök vásárlóként bejelentkezve felvették a kapcsolatot az eladóval és találkozót beszéltek meg vele. A találkozóra a férfi elhozta a kerékpárt is, és az azon lévő egyedi azonosítók alapján kiderült, hogy valóban a lopott versenykerékpárról van szó.

A 29 éves pilisi férfit gyanúsítottként hallgatták ki, orgazdaság miatt. A rendőröknek azt mondta, hogy egy szlovák ismerősétől vásárolta a kerékpárt, de nem tudta, hogy az lopott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!