Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Adócsalással gyanúsítják Tasnádit

2003.02.12. 15:26
Csaknem negyedmilliárdos adócsalással gyanúsította meg a rendőrség Tasnádi Pétert. A jogerősen kiszabott négy és fél éves börtönbüntetését töltő vállalkozón, egy ingatlan eladás után be nem fizetett adót kérik számon.
Kétszáznegyvennyolc millió forintos adócsalással gyanúsítja a rendőrség Tasnádi Pétert; a jogerős büntetését töltő vállalkozót szerdán hallgatták ki - értesült az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság Korrupcióellenes Osztálya gyanúsítottként hallgatta ki "T. Pétert különösen nagy értékre elkövetett adócsalás bűntettének alapos gyanúja miatt".

A közlés szerint az adócsalás egy ingatlan átruházásával keletkezett adóköteles bevétel eltitkolásával valósult meg. A rendőrség szerint a gyanúsított cselekményével 248 millió forint kárt okozott. A rendőrség emlékeztet arra, hogy ebben az ügyben már a második gyanúsításra került sor. Korábban külföldre toborzott munkaerő bérének elszámolásával összefüggésben pénzmosás bűntett alapos gyanúja miatt is kihallgatták a férfit.