Boglárka
19 °C
35 °C

Kislányt szült a férfivé átműtött nő

2008.07.04. 08:29
Megszületett a gyereke a nőből férfivá átoperált Thomas Beatie-nek, az anya, Beatie úr és lánya egyaránt jól vannak, egészségesek. „Úgy érzem, nem egy nő, vagy egy férfi vágya, hogy gyereke legyen, hanem az emberé” – mondta egy tévéműsorban.

Megszülte gyermekét az amerikai, nőből férfivá átoperált transzszexuális, Thomas Beatie. A BBC információi szerint a 34 éves Beatie vasárnap hozta világra kislányát az Oregon állambeli Bend város kórházában. Amerikai híradások szerint az anya, Beatie úr és lánya egyaránt jól vannak, egészségesek. Beatie-nek egyébként felesége is van, aki 11 évvel idősebb nála.

Thomas Beatie nőnek született, majd férfivá operálták, a törvény szerint jelenleg férfi - az első a világon, aki állapotos lett. Beatie átoperálásakor akaratának megfelelően csupán a melleit távolították el, meghagyták viszont a többi női nemi szervét. Ezután tesztoszteronnal, vagyis férfi hormonnal kezelték. Az orvosok szerint ez éppen elég volt ahhoz, hogy mesterséges megtermékenyítéssel, egy spermadonortól teherbe essen.

"Úgy érzem, nem egy nő, vagy egy férfi vágya, hogy gyereke legyen, hanem az emberé. Én is ember vagyok, és jogom vagy ahhoz, hogy biológiai gyermekem legyen" - mondta Beatie korábban az Egyesült Államokban népszerű tévésnek, Oprah Winfrey-nek, akinek egyúttal 1 millió dollárért, azaz átszámítva csaknem 150 millió forintért eladta terhessége történetét.