Krisztina
19 °C
25 °C

Trabantos rendőrt ejtett túszul a hangonyi fegyveres rabló

2003.10.02. 18:53
Egy trabantos rendőrt ejtett túszul Borsodban egy fegyveres rabló. A géppisztolyos egy takarékszövetkezetet kirablásához térítette el a gépkocsit, amelyet később menekülés közben felgyújtott.
Egy túszt is ejtett az a férfi, aki fegyverrel rabolta ki a takarékszövetkezetet a Borsod megyei Hangonyban. Az egyelőre ismeretlen támadó csütörtökön délelőtt egy Trabanttal érkezett az Ózd melletti település pénzintézetének irodájához. Az arcát sapkával eltakaró rabló géppisztollyal fenyegette meg a szövetkezet alkalmazottait, így kényszerítve őket a bevétel átadására. A vizsgálat újabb adatai szerint a rabló a Trabantot is fegyverrel állította meg, majd a túszul ejtett sofőrt, egy rendőrt, arra kényszerítette, hogy vigye el őt a pénzintézethez. A rémült Trabantos engedelmeskedett a felszólításnak és magával vitte a fenyegetőt, majd az első adandó alkalommal - autóját is sorsára hagyva - elmenekült.

A támadás után a tettes a Trabanttal menekült el a helyszínről, ám az autót nem sokkal arrébb leállította és felgyújtotta. Az RTL Klub információi szerint egy rendőrautó üldözőbe vette a Trabantot, ám az akció közben lerobbant. A nyomozók kevéssel utóbb rá is találtak kigyulladt roncsra, a rablót azonban egyelőre nem sikerült kézre keríteni. Azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy mennyi pénzt zsákmányolt a támadó a szövetkezeti pénztárban. A rendőrség forró nyomon kezdte üldözni a támadókat, és több helyen is fegyveres lezárási pontokat állított fel a környék útjain.