Oszkár
20 °C
29 °C

Trabanttal a szarvas ellen

2003.10.13. 15:18
Tetten érték és elfogták a rendőrök azt a négy embert, akik engedély nélkül ejtettek el egy szarvast Letenye közelében. A vad ráugrott az autó motorházára, a benne ülők késsel hadonászva próbálták meg elejteni a szarvast.
A vizsgálat eddigi adatai szerint a négyes - három férfi és egy nő - vasárnap hajnalban, három óra körül tartott hazafelé egyikük Trabantjával, egy bánokszentgyörgyi bálból.

Útközben az árokpartról egy szarvas ugrott az autó motorházára, az autóban ülők ezért megpróbálták elejteni az állatot. Egyiküknek sikerült is megszúrnia a szarvast, de az ekkor még el tudott menekülni, a karambolozók ezért úgy döntöttek, nappal térnek majd vissza a sebzett vad felkutatására.

Aznap kora délután visszamentek a helyszínre, és két óra tájban meg is találták az addigra elpusztult állatot.

A trabantosok - egy várföldei család három tagja, valamint egy szentiszlói ismerősük - már lenyúzták az állat bőrét, és éppen a hentesmunkához fogtak volna hozzá, amikor a járőrök egy hivatásos vadász segítségével rajtuk ütöttek.

A tetemet lefoglalták, a négy tetten ért embert pedig előállították a Letenyei Rendőrörsre, ahol büntetőeljárást indítottak velük szemben. A vadásztársaság kára körülbelül félmillió forint.