Géza
-12 °C
-4 °C

Ez most nem kamu: valódi automata traffipaxokat telepítenek

2006.11.15. 17:30
Csak a traffipaxoknak helyet adó dobozokat láthatják az autósok, azt, hogy melyikben van mérőkészülék, továbbra is titok, derült ki annak kapcsán, hogy az M1-es és az M7-es elején sebességmérő berendezések helyét alakították ki.

A bicskei és a tatabányai autópálya rendőrség területén négy automata sebességmérő berendezés helyét alakították ki a pályákat elválasztó szalagkorlátok között, a radarok telepítése még ebben a hónapban megtörténik, mondta a tatabányai autópályarendőrség vezetője.

A bicskei szakaszon az M1-es és az M7-es közös szakaszán, a 11-es kilométernél és a bevásárlóközpontok közelében a 17-es kilométernél várható mérés. Tatabányánál a tatai csomópontnál és a megyehatár közelében találkozhatnak az autósok a berendezésekkel. Bihari János százados elmondta, az autópályák mellett táblákkal figyelmeztetik az autósokat a sebességmérésre, azt viszont a rendőrség nem hozza nyilvánosságra, hogy éppen melyik állomásra telepítik a radart.

A pályatesteket elválasztó szalagkorlátok között elhelyezett dobozokban található sebességmérő radar digitális fényképezőgépet vezérel, mely számítógépre menti a felvételeket, olvasható a tudósításban, amelyből még megtudható, hogy a készülék éjjel is képes fényképeket készíteni. Az autópályarendőrök a gépből nyert adatokat Budapestre küldik.

A bicskei szakaszon lévő sebességmérők várhatóan nagy találati arányt érnek majd el, mert a bevásárlóközpontok környékén kevesen tartják be a kitáblázott, 100 kilométeres sebességhatárt, vélekednek a rendőrök. Ez a mostani beruházás abban eltér a többi traffipaxos történettől, hogy igaz. Korábban az Index Hoaxkábele foglalkozott azokkal a kétes igazságtartalmú levelekkel, amelyek az ország különböző pontjain elhelyezett traffipaxokkal foglalkozott.