Géza
-11 °C
-4 °C

Felszerelték az automata traffipaxokat

2006.11.22. 17:35
Felszerelték az első automata traffipaxot az M1-M7-es autópályára. A rendőrség négy tárolót alakított ki, de azt nem árulják el, melyikekben vannak a készülékek.

Az autósok körében évek óta népszerű történetek szólnak a rendőrség automata traffipaxairól. Ahogy egy hete megírtuk, most tényleg fel is szerelték a legendás készüléket. Meg még néhány üres dobozt is, a megtévesztés végett.


Nézze meg, jegyezze meg, fékezzen!

Az MTI felvételei azonban bizonyítják, hogy a készülékeket most tényleg működésbe helyezték. Ha önnek jó a képi memóriája, legalább egy traffipaxról tudhatja majd, merre van, így lesz még ideje fékezni.

A bicskei szakaszon az M1-es és az M7-es közös szakaszán, a 11-es kilométernél és a bevásárlóközpontok közelében a 17-es kilométernél várható mérés. Tatabányánál a tatai csomópontnál és a megyehatár közelében találkozhatnak az autósok a berendezésekkel. Bihari János százados elmondta, az autópályák mellett táblákkal figyelmeztetik az autósokat a sebességmérésre, azt viszont a rendőrség nem hozza nyilvánosságra, hogy éppen melyik állomásra telepítik a radart.

A bicskei szakaszon lévő sebességmérők várhatóan nagy találati arányt érnek majd el, mert a bevásárlóközpontok környékén kevesen tartják be a kitáblázott, 100 kilométeres sebességhatárt, vélekednek a rendőrök.