Olivér
4 °C
8 °C

600 új sebességmérőt szerez be a rendőrség

2009.01.20. 15:49
Az új traffipaxok a nap 24 órájában működnének és közvetlenül a rendőrségi adatbázisra küldenék az adataikat.

A rendőrség hamarosan kiírja azt a közbeszerzési pályázatot, aminek segítségével 600 új, fix sebességmérő berendezést kívánnak beszerezni. A szerkezetek a nap 24 órájában működnének és közvetlenül a rendőrségi adatbázisra küldenék az adataikat.

Ezen kívül ötven új, mobil sebességmérőt is vásárolnának a régiek kiváltására. Megújítják az alkoholszondaparkot is és 300 útkereszteződést tennének biztonságosabbá.

A rendőrség közlekedéssel kapcsolatos újításairól, a magyar közlekedési helyzetről kedden délután Draskovics Tibor, az igazságügyi- és rendészeti tárca vezetője, illetve Samu István, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója számoltak be.

A miniszter szerint 40 éve nem volt ilyen alacsony az 1 millió emberre jutó halálos balesetek száma Magyarországon, mint most. A magyar közlekedési statisztika azóta kezdett javulni, hogy pontosan két éve, 2007 január 20-a óta kötelezően a helyszínen el kell venni az ittas vezetők jogosítványát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?