Alfréd
-3 °C
3 °C

Tehénürülékkel hódítanák meg Amerikát

2003.06.11. 12:03
Új-Delhi utcáin naponta több mint száz tonna tehéntrágya gyűlik fel. A város vezetése szerint az ürüléket az Egyesült Államokba kell szállítani, és drágán eladni.
Új-Delhiben közel harmincötezer tehén kószál szabadon az utcákon, ezért évente elképesztő mennyiségű ürülék halmozódik fel az utcákon. A városvezetősége egy új módszerrel próbálja megtisztítani a várost: hatalmas teherautókkal összeszednék a kóbor szarvasmarhákat, és istállókba szállítanák őket. Az elképzelések szerint itt összegyűjtenék a felhalmozódott tehénlepényt és trágyává komposztálnák. A nagyra törő elképzelések szerint az állatok vizeletét is begyűjtenék valamilyen módszerrel, ebből pedig környezetbarát növényvédőszert gyártanának, jelentette az Ananova.

Az indiai az igazi

A város vezetése szerint naponta körülbelül százhatvan tonna trágya, és hetvenezer liter növényvédőszer állítható így elő. Az új-delhi hatóságok szerint az így feldolgozott anyagokat az Egyesült Államokba kellene szállítani. Vardhman Bapna, a terveket előkészítő Morarka Alapítvány szóvivője azt mondta: "Az Egyesült Államokban ugyan nincs hiány szarvasmarhákból, mégis hatalmas igény mutatkozik az indiai tehéntrágyára. Kémiai elemzések szerint az indiai trágya több hasznos összetevőt tartalmaz, mint az amerikai, ezért nem meglepő, hogy már most rengeteg megrendelést kaptunk.