Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint száz sebesültje van a washingtoni vonatbalesetnek

2002.07.30. 10:06
Hat ember életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor kisiklott egy Chicagóból Washingtonba tartó vonatszerelvény hétfő délután, a fővárostól északra. A szerencsétlenséget valószínűleg a nagy melegben felpúposodó sínek okozták.
Hat utas még mindig válságos állapotban van, 24 pedig súlyos sérüléseket szenvedett azután, hogy kisiklott az Amtrak vasúttársaság Chicagoból Washingtonba tartó járata. A baleset helyi idő szerint hétfő kora délután történt a főváros mellett, a szerelvényen 161 utas és 12 főnyi személyzet tartózkodott. A szerencsétlenségben összesen 101 személy sérült meg, közülük nyolcvannégy személyt a környék hat kórházába szállították.

Hat kocsi az oldalára borult

A szerelvény nyolc személyvagonjából egy kiszakadt a szerelvényből, legurult a töltés oldalán és a fák között állt meg, mindössze hat méterre egy lakóháztól, hat további pedig kisiklott és az oldalára borult. A hatóságok szerint a vonat a megengedett 70 mérföldes sebességhatárt nem lépte túl. Az eddigi vizsgálatok szerint a nagy hőségben felpúposodtak a sínek és ez okozta a kisiklást. A síneket kezelő cég szóvivője elmondta, hogy a pályát vasárnap vizsgálták át, és akkor nem találtak semmiféle rendellenességet. A szerelvény vezetőjét drog- és alkoholtesztnek vetették alá, de ennek eredménye még nem ismert.

Tizenegy halott

A hétfői baleset csak pár kilométernyire történt az 1996-os, 11 halálos áldozatot követelő vonatszerencsétlenség helyszínétől. Akkor az Amtrak egyik járata egy személyvonattal ütközött össze egy hóviharban a marylandi Silver Spring mellett, jelentette a CNN.