Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Több mint száz sebesültje van a washingtoni vonatbalesetnek

2002.07.30. 10:06
Hat ember életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor kisiklott egy Chicagóból Washingtonba tartó vonatszerelvény hétfő délután, a fővárostól északra. A szerencsétlenséget valószínűleg a nagy melegben felpúposodó sínek okozták.
Hat utas még mindig válságos állapotban van, 24 pedig súlyos sérüléseket szenvedett azután, hogy kisiklott az Amtrak vasúttársaság Chicagoból Washingtonba tartó járata. A baleset helyi idő szerint hétfő kora délután történt a főváros mellett, a szerelvényen 161 utas és 12 főnyi személyzet tartózkodott. A szerencsétlenségben összesen 101 személy sérült meg, közülük nyolcvannégy személyt a környék hat kórházába szállították.

Hat kocsi az oldalára borult

A szerelvény nyolc személyvagonjából egy kiszakadt a szerelvényből, legurult a töltés oldalán és a fák között állt meg, mindössze hat méterre egy lakóháztól, hat további pedig kisiklott és az oldalára borult. A hatóságok szerint a vonat a megengedett 70 mérföldes sebességhatárt nem lépte túl. Az eddigi vizsgálatok szerint a nagy hőségben felpúposodtak a sínek és ez okozta a kisiklást. A síneket kezelő cég szóvivője elmondta, hogy a pályát vasárnap vizsgálták át, és akkor nem találtak semmiféle rendellenességet. A szerelvény vezetőjét drog- és alkoholtesztnek vetették alá, de ennek eredménye még nem ismert.

Tizenegy halott

A hétfői baleset csak pár kilométernyire történt az 1996-os, 11 halálos áldozatot követelő vonatszerencsétlenség helyszínétől. Akkor az Amtrak egyik járata egy személyvonattal ütközött össze egy hóviharban a marylandi Silver Spring mellett, jelentette a CNN.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!