Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a vasutat veszélyeztető gyerekeket

2008.11.17. 11:26
A rendőrség a hétvégén elfogta - majd koruk miatt el is engedte - azokat a gyerekeket, akik az elmúlt két hétben különböző tárgyakat helyeztek a vasúti sínekre Komárom külső részén.

Egy alkalommal betontömböt is raktak a vonat elé, ami akár tömegbalesetet is okozhatott volna, ha a vonatvezető nem veszi észre.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a 12 éves fiú és 13 éves társa a hétvégén bukott le.

A gyanú szerint Komárom külső részén az elmúlt két hétben többször is azzal ütötték el az időt, hogy különböző tárgyakat helyeztek el a sínekre a Győr-Hegyeshalom felé tartó vonalon. Betontörmeléket dobáltak a sínekre, de volt hogy egy párnát, vagy benzineskannát tettek a vonat elé.

Egy alkalommal nagyobb betondarabot is a vágányra tettek. Ez utóbbi akár tömegbalesetet is okozhatott volna, ha a vonatvezető nem veszi észre időben.

A fiúkat elfogták, de mivel kiskorúak, nem indulhat ellenük eljárás. A rendőrség annyit tehetett, hogy értesítette a szüleiket - tette hozzá Léber Gabriella.