Andrea, Ilma
5 °C
20 °C

Elfogták a vasutat veszélyeztető gyerekeket

2008.11.17. 11:26
A rendőrség a hétvégén elfogta - majd koruk miatt el is engedte - azokat a gyerekeket, akik az elmúlt két hétben különböző tárgyakat helyeztek a vasúti sínekre Komárom külső részén.

Egy alkalommal betontömböt is raktak a vonat elé, ami akár tömegbalesetet is okozhatott volna, ha a vonatvezető nem veszi észre.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a 12 éves fiú és 13 éves társa a hétvégén bukott le.

A gyanú szerint Komárom külső részén az elmúlt két hétben többször is azzal ütötték el az időt, hogy különböző tárgyakat helyeztek el a sínekre a Győr-Hegyeshalom felé tartó vonalon. Betontörmeléket dobáltak a sínekre, de volt hogy egy párnát, vagy benzineskannát tettek a vonat elé.

Egy alkalommal nagyobb betondarabot is a vágányra tettek. Ez utóbbi akár tömegbalesetet is okozhatott volna, ha a vonatvezető nem veszi észre időben.

A fiúkat elfogták, de mivel kiskorúak, nem indulhat ellenük eljárás. A rendőrség annyit tehetett, hogy értesítette a szüleiket - tette hozzá Léber Gabriella.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!