Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Letartóztatták a hajléktalan-horror rendezőit

2002.09.25. 12:01
Letartóztattak két férfit, akiket azzal vádolnak, hogy ők rendezték a brutális Bumfighter 1 című filmet. A felvételeken hajléktalanok verik egymást puszta ököllel félholtra. Az interneten terjesztett filmből 300 ezer darabot adtak el az elmúlt hónapokban.
"A leggyorsabban fogyó független film", amelyen "piások" és "nyomottak" verekednek. Így hirdette két Las Vegas-i fiatalember azt az amatőr, realitytévé-stílusú filmet, amelyen hajléktalanok verekednek.

A film kapós volt

A Bumfights Volume 1 - A Cause For Concern című film kézi kamerával készített felvételein látható például, amint egy lángoló hajú férfi próbálja a fejét eloltani, a hajléktalanok puszta ököllel verik egymást félholtra vagy fogóval tépik ki egymás fogait. Az interneten mintegy húsz dollárért árult filmből 300 ezer darabot adtak el az elmúlt hónapokban.

A készítőket letartóztatták

A rendőrség három hónapos nyomozás után letartóztatta a 24 éves Zachary Bubeck-et, és a 19 éves Ryan Edward McPhersont. Azzal vádolják őket, hogy pénzzel vették rá a szereplőket a verekedésekre. Feltételezések szerint a két fiatalember készpénzzel, étellel, itallal toborozta az embereket, majd arra kérték őket, hogy erről ne szóljanak a hatóságoknak. A készítők szerint filmjük csak a "hajléktalanok kegyetlen világát" mutatja be. Emberjogi szervezetek máris tiltakoztak, amiért a fiatalok a kiszolgáltatott helyzetben lévő, esetenként pszichiátriai kezelés alatt álló embereket vettek rá egymás bántalmazására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!