Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Travolta a háza előtt parkol Boeingjével

2003.11.07. 11:49
John Travolta naponta repül saját Boeing 707-esével legújabb filmje, a "Punisher" forgatására Tampába. A 49 éves mozisztár azonban az amerikai tehetős rétegtől is eltérve nem nyilvános repülőtéren száll gépre, hanem új floridai otthonából kilépve indíthatja a ház előtt parkoló magán utasszállítót.
Travolta a közép-floridai Anthony és Ocala közötti kisvárosba költözött. A lakóhely-váltás oka, hogy az új házhoz egy két kilométeres kifutópályához csatlakozva repülőgép-parkoló is tartozik.

Elefántok repültek

A Jumbolairre keresztelt település az 1980-as években az orvvadászok elől idemenekített afrikai elefántokról kapta a nevét. Az akkoriban létrehozott kifutópályán landoltak a magánvállalkozásban működő elefántmentők. A kezdeményező házaspár válása után azonban a kisváros magánrepülővel rendelkezők zárt közösségévé vált, jóllehet egyelőre az Egyesült Államokban megszokott mércével mérve kevés nagy név vásárolt ingatlant a környéken.

Az utasszállító túl zajos volt

John Travolta korábban is egy repülős településen lakott Daytona közelében, ám ott a szomszédok beperelték a Boeing 707B miatt, amely a többi magángépnél jóval nagyobb zajjal szállt le és fel a helyi kifutópályán. A színész ezért az elmúlt években olyan lakhelyet keresett, ahol nyugodtabban hódolhat szenvedélyének, és a Gulfstream jet mellett használhatja a nagyobbik repülőjét is.

A legmagasabb fokozat is megvan

A herealdtribune.com ingatlan oldalának közlése szerint Travolta új otthona valószínűleg a színész minden igényét kielégítheti, hiszen közvetlenül a központi kifutópálya mellett helyezkedik el. Az főépülethez, amely maga is egy kisebb irányítótorony formáz, fedett folyosókkal kapcsolódik két mellékszárny, ahova a repülők beparkolhatnak. A ház tulajdonosa így a lakásból egyenesen a pilótafülkébe sétálhat, és perceken belül elhagyhatja a repülőteret. Az szövetségi repülésirányítók adatai szerint egyébként Travolta számos egy- és többmotoros repülőtípusra szerzett vezetési engedélyt, valamint átesett a pilóták számára kötelező egészségügyi vizsgálatok legmagasabb fokozatán is.