Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Éjjeli tornával büntette a kollégistákat

2007.10.26. 09:21
Egy pécsi gimnázium kollégiumában éjszaka hangoskodtak a diákok. Mivel az ügyeletes tanár nem tudta kideríteni, kik okozták a zavart, 21 diákot kirendelt az udvarra éjjeli tornára, hogy így próbálja kiszedni belőlük a hangoskodók nevét. Nem járt sikerrel, a szülők viszont felháborodtak, a tanár ellen fegyelmi eljárás indult.

Fegyelmi eljárás indult a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma egyik ügyeletes tanára ellen, aki a napokban éjjeli tornát rendelt el huszonegy kollégistának, mert nem tudta kideríteni, kik hangoskodtak az épületben, írta pénteken az Új Dunántúli Napló.

Páva Péter, a gimnázium igazgatója azt mondta, a pedagógus hibát követett el, a fegyelmi eljárás vége pedig szigorú megrovás lehet. Hozzátette, hogy hasonló ügy náluk az elmúlt másfél évtizedben nem fordult elő.

Az esetre az érintett fiatalok szülei hívták fel a lap újságíróinak figyelmét. Arról számoltak be, hogy egyik éjjel rendbontás történt az intézmény kollégiumában. Miután az ügyeletes tanárnak a diákoktól nem sikerült megtudnia, kik voltak a hangoskodók, a neveket éjjeli tornával próbálta kihúzni belőlük, amúgy sikertelenül.

A szülők szerint megengedhetetlen, hogy gyerekeik este tizenegy óra körül, az udvaron, hidegben gimnasztikázzanak, olvasható a baranyai napilapban.