Jenő
-2 °C
6 °C

Éjjeli tornával büntette a kollégistákat

2007.10.26. 09:21
Egy pécsi gimnázium kollégiumában éjszaka hangoskodtak a diákok. Mivel az ügyeletes tanár nem tudta kideríteni, kik okozták a zavart, 21 diákot kirendelt az udvarra éjjeli tornára, hogy így próbálja kiszedni belőlük a hangoskodók nevét. Nem járt sikerrel, a szülők viszont felháborodtak, a tanár ellen fegyelmi eljárás indult.

Fegyelmi eljárás indult a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma egyik ügyeletes tanára ellen, aki a napokban éjjeli tornát rendelt el huszonegy kollégistának, mert nem tudta kideríteni, kik hangoskodtak az épületben, írta pénteken az Új Dunántúli Napló.

Páva Péter, a gimnázium igazgatója azt mondta, a pedagógus hibát követett el, a fegyelmi eljárás vége pedig szigorú megrovás lehet. Hozzátette, hogy hasonló ügy náluk az elmúlt másfél évtizedben nem fordult elő.

Az esetre az érintett fiatalok szülei hívták fel a lap újságíróinak figyelmét. Arról számoltak be, hogy egyik éjjel rendbontás történt az intézmény kollégiumában. Miután az ügyeletes tanárnak a diákoktól nem sikerült megtudnia, kik voltak a hangoskodók, a neveket éjjeli tornával próbálta kihúzni belőlük, amúgy sikertelenül.

A szülők szerint megengedhetetlen, hogy gyerekeik este tizenegy óra körül, az udvaron, hidegben gimnasztikázzanak, olvasható a baranyai napilapban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?