Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Gyilkos tornádó csapott le Alabamára

2007.03.02. 07:23
Összeomlott egy középiskola az alabamai Enterprise-ban, legalább öten életüket vesztették. A mentőalakulatok a romok alatt rekedtek után kutattak, félő, hogy további áldozatokra bukkannak.

Legalább tizenegyen vesztették életüket az Egyesült Államokban csütörtökön, tornádók pusztítása miatt. A forgószelek négy államban pusztítottak, de a legsúlyosabb károk Alabamában voltak, heten vesztették életüket a déli államban. Enterprise városában egy középiskola épülete is összeomlott, legalább öten életüket vesztették.

A hírügynökségek jelentése szerint még mindig mentőalakulatok dolgoznak az iskolánál, mert a gyanú szerint az épület romjai alatt további áldozatok rekedhettek.


Katt!

A vihar utáni első jelentések még 18 halálos áldozatról szóltak, írja a Guardian. A mentőalakulatok egyik szóvivője szerint ez az adat a mentőalakulatok közti kommunikációban keletkezett zavarok miatt kerülhetett nyilvánosságra, valószínűleg több áldozatot is többször lejelentettek.

A tornádó hatalmas pusztítást végzett a középiskolában. Egy, a vihart öt perccel elkerülő 15 éves diák nyilatkozata szerint az iskola előterének teteje beomlott, de összedőlt a sportpálya is, a parkolóban pedig sok kocsi felborult.

Egy, a CNN-nek nyilatkozó diák az iskolában élte túl a pusztítást. "A tornádó átvágott az épületen, a tető pedig összeomlott. Repkedtek a téglák, sokakat eltaláltak.

Az egész országon átsöprő front vonalában kialakult tornádók Kansasben, Missouriban és Georgiában is pusztítottak. A CNN jelentése szerint Georgiában hárman vesztették életüket, egy ember Missouriban is meghalt.