Piroska
-2 °C
5 °C

Kis híján trolibuszra zuhant egy teherlift

2005.12.13. 15:00
Megállt a közlekedés kedden délután a belváros egy részében, mert egy Vörösmarty utcai építkezésen kiszakadt a falból és az útra dőlt egy teherlift. A trolibuszok helyett autóbuszok szállították az utasokat, a környéken az utcákat lezárták, a rendőrség nyomoz. Szerdán már normalizálódott a helyzet.

Kiszakadt a falból és az útra dőlt egy teherlift Budapesten a VI. kerületben. A baleset kedden délután, fél három előtt történt a Vörösmarty utca 73. szám alatti házfelújításon. A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Az Index helyszínen tartózkodó munkatársa elmondta, hogy a leszakadt, több tonnás vasszerkezet keresztben feküdt az úton, és három autót rongált meg. Személyi sérülés nem történt, mondta az Indexnek Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője. A baleset következtében, a trolibuszok felsővezetéke is leszakadt, így volt olyan jármű, amelyik a kereszteződés közepén rostokolt.

A BKV fődiszpécsere az Indexnek elmondta, hogy a baleset miatt a 72-es és a 73-as trolibuszok nem közlekednek, elöbbiek helyett autóbuszok járnak. A trolik szerdán reggel már elindulhattak.

A helyszínre több tűzoltóautót és rendőröket is kivezényeltek. A környező utcákat lezárták, a Podmaniczky úton is csak egy sávot használhattak az autók, ezért óriási volt a torlódás.

A BKV Rt. egyik dolgozója munkatársunknak elmondta, hogy éppen az egyik arra közlekedő trolibusz előtt dőlt le a lift sínje, amelytől körülbelül nyolc méterre sikerült a sofőrnek lefékeznie. Az utcában a trolik körülbelül 30 kilométer/órás sebességgel szoktak haladni a kockaköves út miatt, így ennek is köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj a balesetből.

A balesetet feltehetőleg az okozta, hogy a teherliftet tartó fali csavarok nem bírták a lift kosarába halmozott betontéglák súlyát. A teherlift háromszög alakú sínje körülbelül tíz ponton volt rögzítve a háromemeletes ház homlokzatához.

A közelben lévő jelmezkölcsönző alkalmazottjai annyit mondtak az Index érdeklődésére, hogy csak a hatalmas robajra lettek figyelmesek, mire kinéztek a bejárati ajtón, már keresztben feküdt a teherlift az úton. Mint elmondták, a ház felújítása lassan a végéhez közeledett, a napokban bontották el az állványzatot.