Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Villamosok ütköztek a Nagykörúton

2005.08.22. 12:58
Személyi sérüléseket követelő balesetet szenvedett két villamos a nagykörúton. Az egymás után haladó 4-es és 6-os villamosok az Üllői úti megállónál futottak egymásba. A BKV szerint valószínűleg a 6-osba rohanó 4-es villamos vezetője hibázott.

Két, egymás mögött haladó villamos ütközött egymásnak a pesti Nagykörúton. A baleset hétfőn kora délután történt a József körút és az Üllői út kereszteződésénél. A dél-budai végállomásaik felé tartó 4-es villamos belerohant a 6-os villamosba.

Az ütközésben egy utas könnyebb sérüléseket szenvedett - mondta el az Indexnek Mezei László, a BKV fődiszpécsere. A BKV szerint feltehetően a 4-es villamos vezetőjének figyelmetlensége okozta a balesetet.

A baleset műszaki mentése jelenleg is tart. A helyszínelés és a mentés befejezéséig a villamosok csak a Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között közlekednek. Hogy milyen szankcióra számíthat a villamosvezető, azt a rendőrségi vizsgálat után tudják csak megmondani.

A múlt szerdán egy 4-es villamos siklott ki a Moszkva téren. A balesetben senki sem sérült meg. A villamos csak egy pár centivel siklott a sín mellé.