Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Rendőrök lőtték agyon a kisgyermeket

2005.07.14. 11:02
Kapcsolódó cikkek (1)
Rendőrgolyó végzett egy tizenkilenc hónapos gyermekkel Los Angelesben. A gyermek apja hosszú tűzharcba keveredett a rendőrség kommandósaival. A tűzpárbaj vége felé gyermekét pajzsként maga elé tartva próbált elmenekülni.

Rendőrségi lövedék végzett egy tizenkilenc hónapos kislánnyal, jelentette a CNN. A kislány még vasárnap vesztette életét, miután apja és a rendőrök között hosszas tűzharc alakult ki. A rendőrségi korboncnok jelentése szerint a gyermekkel egy fejlövés végzett, amit egy rendőr adott le.

Bár a vizsgálat még tart, a rendőrség az apára hárította a felelősséget. A hatósági vizsgálat szerint az apa, Jose Paul Rena élő pajzsként tartotta maga elé a gyermeket a tűzharc során.

A rendőrségeg Pena felesége riasztotta vasárnap, miután férje megfenyegette. A férfi gyilkossággal fenyegette tizenhét éves nevelt lányát és a gyermeket is.

A riasztásra érkező rendőrök nem találták otthonában a férfit. Két órával az első riasztás után Pena tizenhét éves nevelt lánya riasztotta újra a rendőröket, ezúttal Pena autókereskedéséből. A rendőrök visszahívták a lányt, aki ugyan felvette a telefont, de a vonal hamar megszakadt.

A kiérkező rendőrökre Pena azonnal tüzet nyitott. Közel két órás tűzharc alakult ki, mely során Pena negyven, a Los Angeles-i rendőrség SWAT-kommandósai kilencven lövést adtak le, írja a CNN.

A tűzpárbaj végén Pena gyermekével a kezében próbált elmenekülni, a kommandósok sortüze azonban mindkettejükkel végzett. Pena nevelt lánya szerint alkoholt és kokaint fogyasztott vasárnapi ámokfutása előtt.

A SWAT-kommandó vezetője szerint az alakulat történelme során másodszor fordul elő, hogy a mentőakció közben egy túsz is életét veszti. Az első eset nem sokkal a csoport megalakulása után, a hetvenes években történt. Akkor a túszejtő végzett foglyával, írja a CNN.