Valér
4 °C
8 °C

Fantom után kutattak egy berlini iskolában

2008.05.20. 10:50
Négy órás kutatás után sem találtak senkit abban a berlini iskolában, ahova egy névtelen telefonáló szerint egy felfegyverzett férfi ment be. Az intézményt kiürítették, több mint száz rendőr vizsgálta át a hatalmas épületkomplexumot, a környék fölött helikopter körözött.

Véget ért a rendőrségi akció annál a Berlin Kreuzberg negyedében található iskolánál, ahová egy telefonáló szerint fegyverrel ment be egy férfi. Az iskolát kiürítették, de végül senkit sem találtak.

A rendőrséget reggel kilenckor értesítette az iskola igazgatója. A diákokat hazaküldték, a környéket lezárták. A helyszínre több mint száz rendőr szállt ki, és a speciális alakulatok is megjelentek. A rendőrség kutyákkal vizsgálta át az épületet, a környék fölött helikopter körözött. A helyszínre tűzoltók és mentőautók is érkeztek.

Klikk!

A kereskedelmi iskola 6 ezer tanulójával és 260 tanárával az egyik legnagyobb oktatási intézmény Németországban. A hatalmas, átláthatatlan épület számos régi és új szárnyból áll.

Máig nem tudni, hogy csak vaklármáról volt-e szó vagy tényleg bemehetett-e valaki az iskolába. A fegyverest a rendőrséget felhívó igazgató nem látta, őt is csak egy ismeretlen értesítette a titokzatos alakról. A rendőrség az akció lezárása után a diákokat és tanárokat hallgatja ki.