Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Előzetesben a Nyugati téri robbantó

2003.08.28. 14:57
Bár a hátizsák véletlenül robbant, T. Tamás mégis bűncselekményt valósíthatott meg - vélekedett a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A testület elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A rendőrök kórházi ágyán vették őrizetbe a sérült férfit.
Előzetes letartóztatásba helyezte a még jelenleg is kórházi ápolásra szoruló T. Tamást, a Nyugati téri robbantás gyanúsítottját a rendőrség. Bár a robbanószerrel megpakolt hátizsák a vizsgálat adatai szerint véletlenül robbant fel, a Pesti Központi Kerületi Bíróság határozata szerint a gyanúsított cselekménye alkalmas lehet a robbanóanyaggal való visszaélés bűntettének és a szándékos veszélyeztetés vétségének megállapítására is - írja a Havaria Press.

Robbantani akart?

A hírügynökség értesülései szerint nem lehet kizárni, hogy a férfi ténylegesen is robbantani akart valahol a városban. A rendőrség az Index megkeresésére nem tudta megerősíteni a feltételezést, a BRFK ügyeletese szerint az "nem tőlük származott"

T. Tamás hétfői nyilatkozata szerint a robbanószert "önvédelmi célból" hordta magánál, támadástól tartott.

A nagykátai fiatalember hátizsákja hétfőn robbant fel egy zsúfolt 6-os villamoson. A detonációban hét ember, köztük T. Tamás is megsérült. Ketten súlyosan.

Amennyiben mindkét vádpontban bűnösnek találják, a fiatalember 2-8 évig terjedő börtönbüntetést kaphat.