Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Tűz ütött ki egy fővárosi lakóházban

2006.01.29. 09:41
Egy súlyos sérültje van a III. kerületi lakástűznek, amelyhez a tűzoltóság 21 járművel és 70 tűzoltóval vonult ki.

Vasárnap hajnalban visszatérhettek a lakók abba a fővárosi, III. kerületi lakóépületbe, amelyben szombat éjjel tűz ütött ki - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Nagy erőkkel

A Bálint György utcában egy tízemeletes lakóház hatodik emeletén keletkezett a tűz, a tűzhöz 21 tűzoltóautó vonult ki, a lángokat 70 tűzoltó fékezte meg. Húsz lakót ki kellett menekíteni, őket egy közeli iskola sportcsarnokában helyezték el. Vasárnap, a hajnali órákban már visszatérhettek lakásaikba - mondta Dobson Tibor.

Hozzátette: egyedül abba a lakásba nem térhettek vissza a lakók, amely a tűzben teljesen kiégett. Mint mondta, a tűzben húsz ember szenvedett füstmérgezést, egy pedig súlyos égési sérüléseket.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a tűz egy háromszobás lakásban keletkezett, és a mentést nehezítette, hogy a tűz hatására a hőtávvezetékek megsérültek; a radiátorokból melegvíz öntötte el a lépcsőházat, így az épület fűtőrendszerét el kellett zárni.