Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Tüntessen okosan Ön!

2002.12.02. 17:19
A hollandiai Utrechtben december 7-én tüntetés-iskola indul. A tanárok profi tüntetők, tandíj nem lesz, az érdeklődés nagy.
A tüntetéstanodában a házfoglalásról, a röplapgyártásról a rendőrséggel és a médiával szemben tanúsított helyes viselkedésről tanítanak. Utrechtben az iskola egy foglalt-házban működik. Az oktatás december 7-én kezdődik. A tanoda növendékei sorába elsősorban környezetvédőket és politikai aktivistákat vár, létrehozását is különféle környezetvédelmi szervezetek és politikai akciócsoportok kezdeményezték, köztük állatvédők és a globalizáció ellenzői.

Nagy az érdeklődés

- Ami bennünket, tanárokat illet, szakmánkat hibáinkon keresztül tanultuk meg. Az újoncoknak nem szabad ugyanezeket a hibákat elkövetniük - mondta a tanári kar nevében Peter Polder, az iskola szóvivője.

Az érdeklődés szerinte igen nagy az iskola iránt, a fiatalok közül ugyanis sokan szeretnének tenni valamit az erősödő jobboldali politikai légkör ellen, de nem tudják, hogy mit. Most ingyen megtanulhatják. Egyvalamire azonban nem számíthatnak a tanulók: az állam által elismert diplomára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!