Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hollywood az iraki háború ellen

2002.12.11. 12:50
Hollywood fellázadt. Több mint száz amerikai csillag neve fémjelzi azt a kezdeményezést, amely az Egyesült Államok elnökét visszafogottabb hangvételre szólítja fel. A filmcsillagok szerint a háború csak az emberi szenvedés forrása lehet.
Az ötlet az egykori MASH televíziós sorozat főszereplőjétől, Mike Farreltől származik, aki úgy véli, diplomáciai megoldást kell találni az iraki problémára. Az elnökhöz eljuttatott levelet többek között Matt Damon, Kim Basinger, Helen Hunt, Martin Sheen, Susan Sarandon és Samuel L. Jackson is aláírta - írja a Focus. A tiltakozó írás felszólítja George W. Busht, hogy változtasson irak-politikáján. Mint a szerzők fogalmaznak, a folytonos katonai fenyegetőzés "ijesztő és felesleges", ugyanis egy újabb háború csak még több szenvedést okozna.

Tiltakozások országszerte

Az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából több mint 120 háborúellenes tüntetést szerveztek az Egyesült Államokban. Az ENSZ New York-i székháza előtt tűntetők közül legalább 100 embert letartóztattak rendbontásért. Az őrizetbe vettek között számos egyházi képviselő is volt. Washingtonban mintegy háromszáz, plakátokkal, transzparensekkel felszerelt tüntető vonult fel a Fehér Ház előtt.