Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Gyermekét ejtette túszul a német apa

2007.05.07. 18:40
Nem bírta elviselni a szakítást az a német férfi, aki túszul ejtette saját gyerekét, hogy ne kelljen visszaadnia édesanyjának. A rendőrök órákon át üldözték tíz autóval, míg végül sikerült elfogni. Az édesanyát annyira megviselte az eset, hogy orvosi kezelésre szorult.

Saját egyéves gyermekét ejtette túszul egy német férfi, akit hétfőre virradó éjjel több mint tíz rendőrautó üldözött órákon át, mire végül sikerült megállítani és kiszabadítani a csecsemőt.

A 36 éves brémai férfi szombaton vitte el volt barátnőjétől közös gyermeküket, de a 29 éves nő csak vasárnap hívta a rendőrséget. Elmondása szerint volt párja nem bírta elviselni a szakítást.

A volt feleségnél találták meg

A nyomozók az elhagyott férfit volt felesége lakásán találták meg, ahol az egykori házaspár két gyermeke is él. Amikor az egyéves kislányt a vissza akarták vinni anyjához, a férfi magához ragadta és konyhakést szorított a nyakához. Többször megismételte, hogy megöli a babát, ha a rendőrök közelíteni merészelnek.

Ezután a csecsemővel együtt autóba ült és órákon át céltalanul furikázott keresztül-kasul Alsó-Szászországon több mint tíz rohamkocsival a nyomában. Végül aztán hétfő éjjel sikerült megállítani és rábeszélni, hogy adja át a gyermeket a hatóságnak.

Nem ritkaság a túszejtő szülő

A csecsemő visszakerült anyjához, akit időközben annyira megviselt az eset, hogy orvosi kezelésre szorult. A rendőrség számára korábban ismeretlen férfit letartóztatták.

Németországban egyébként nem ritkaság, hogy saját szüleik ejtik túszul a gyermekeket. A tettesek többnyire elkeseredett apák, akik egy tönkrement kapcsolat után nem akarnak elszakadni gyermekeiktől, és gyakran azzal fenyegetődznek, hogy kioltják a túszul ejtett kicsik életét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?