Gusztáv
3 °C
6 °C

Rendőröket ejtettek túszul a szökevények

2002.06.16. 17:11
A román rendőrség kommandósokat vetett be, amikor két életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt rab vasárnapra virradó éjjel túszul ejtett két rendőrt, és szökni próbált a Neamt megyei rendőrség fogdájából. A túszmentő akció során az egyik elítélt olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítás közben meghalt. A másik elítélt, valamint a két túsz különböző sérüléseket szenvedett.
A román hírközlő szervek beszámolói szerint a két fiatal - 23, illetve 24 éves - elítélt szombat este azt kérte, hogy vigyék őket a fogda egészségügyi részlegére. Átszállításuk közben késekkel támadtak az őket kísérő két rendőrre, akiket túszul ejtettek.

Miután a két rab semmiféle tárgyalásra nem volt hajlandó, hanem túszaikat felhasználva szökni próbáltak, a hatóságok parancsot adtak a helyszínre érkezett különleges alakulat bevetésére. Az egyik fogoly a támadás során súlyos sebet kapott, és a kórházba szállítás közben meghalt. Társán csak néhány karcolás esett, őt visszavitték a fogdába. A két túsz szintén kórházba került, mivel fogva tartóik a torkukon és kezükön megsebesítették őket a késekkel.

A két elítélt egy Erdélyben felszámolt veszélyes bűnözőcsoport tagja volt. A bandát egy marosvásárhelyi nő, Samu Tereza vezette, akit mostanáig nem tudott elfogni a román rendőrség. A 25 éves bandavezér nőről a román rendőrségnek az az utolsó információja, hogy Magyarországon házasságot kötött.

Két társát 2000 júniusában fogták el. Egy taxisofőr meggyilkolásáért és kirablásáért, valamint közel ötven rablásban való részvételért mindkettejüket életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!