Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túszejtés egy japán bankban

2002.12.26. 12:13
Négy személyt - egy nőt és három férfit - ejtett túszul csütörtökön egy kiotói bankban egy hatvan év körüli japán férfi, akinek fő követelése, hogy tárgyalásokat kezdjen vele a pénzintézet vezetője.
A túszejtő indítéka pontosan nem ismeretes, de feltehetően a bank adósa, és "erről a gondjáról óhajt beszélgetni az igazgatóval".

Japán Rendőrtisztek a Chuo Shinkin Bank előtt
Fotó: AFPI / JIJI PRESS
Az épületet a japán nagyváros egyik forgalmas negyedében mintegy 30 biztonsági ember vette körül. A férfi a hatodik emeleti konferenciateremben barikádozta el magát túszaival, akik a bank alkalmazottai. A túszejtőt - akinek saját állítása szerint lőfegyver van a birtokában - a rendőrök egyelőre az ajtón keresztül kézi hangosbeszélő segítségével igyekeznek jobb belátásra bírni.

Idén már a titzenkettedik

A férfi női túszát ugyan elengedte, de a másik három foglyának kiváltásáért rendőrnőket követel. A szigetországban az idén ez a tizenkettedik túszejtési akció. Legutóbb a hónap elején Tokióban egy ács 33 órán át tartotta fogságban túszát egy irodaépületben, míg nem a rendőrök lefogták.