Szilárda
-4 °C
3 °C

Túszdráma egy amerikai iskolában

2003.09.18. 07:27
Egy magát az al-Kaida terrorszervezet tagjának mondó, lőfegyverrel és henteskéssel felfegyverzett férfi túszul ejtett egy osztályt a Tennessee állambeli Dyersburg főiskolájában, a kilencórás dráma végkifejlete során a férfit lelőtték, két túsz megsebesült. Harold Kilpatrick búcsúlevelében azt írta, hogy utálja az amerikaiakat, és személyesen beszélt Oszama bin Ladennel.
A 26 éves Harold Kilpatrick a Memphistől mintegy 120 kilométerre északkeletre fekvő város főiskolájába hatolva eleinte semmilyen követeléssel nem állt elő, csak azt közölte, hogy még aznap öngyilkos lesz - tájékoztatott Bobby Williamson rendőrfőnök.

A 9 milliméteres revolverrel és késsel rendelkező férfi az akció kezdete után néhány órával négy túszát elengedte az összesen 15-16 fogoly közül.

A rendőrök végül behatoltak az épületbe, és lelőtték a túszejtőt. A diákok sebesülése nem súlyos.

Nem is al-Kaida tag

Mivel a férfi magát egy nemzetközi terrorszervezethez tartozónak mondta, a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is kihívták, de Williamson szerint nincs alapja az állításnak. Az igazságügy-minisztérium washingtoni illetékesei szerint sincs bizonyíték arra, hogy a férfi valóban az al-Kaida tagja lenne.

Nem szerette hazáját

Kilpatrick nem volt diák, sem alkalmazott a tanintézményben, és tettének indítóokai továbbra sem ismeretesek. Nővére házában búcsúlevelet hagyott hátra, amelyben egyebek között bejelentette, hogy nem szereti az amerikaiakat, tagja az al-Kaidának, és személyesen beszélt már Oszama bin Ladennel, a terrorszervezet feltételezett vezetőjével.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!