Eleonóra
-1 °C
2 °C

Szabadok a katonaszökevény ikerpár túszai

2004.11.25. 11:40
Kalasnyikov géppisztollyal az oldalán szökött meg az orosz hadseregből egy ikerpár. Egy kávézóban lelöttek két rendőrt, majd hatalmukba kerítettek egy iránytaxit, így túszul ejtve a jármű két utasát. Az orosz különleges erők kiszabadították a két nőt, az akció közben az egyik túszejtő végzett magával.
Orosz különleges rendőrök csütörtökön kiszabadítottak két túszul ejtett nőt, akikkel egy katonaszökevény ikerpár sáncolta el magát egy Moszkva melletti házban. Az egyik túszejtő állítólag öngyilkos lett.

A két cseljabinszki iker sorkatona egy-egy kalasnyikov géppisztolyt zsákmányolva szökött meg hajnalban a moszkvai Frunze katonai akadémiát kiszolgáló, Szolnyecsnogorszk városában állomásozó ezredből. Egy kávézóban lelőttek két rendőrt, majd hatalmukba kerítettek egy iránytaxit, túszul ejtve két női utasát. Ezután a Dmitrov város környéki üdülőzónába hajtottak, ahol egy lakóházba húzódtak be túszaikkal.

A különleges akció során épségben kiszabadult mindkét túsz, míg az egyik katonaszökevény fivér öngyilkos lett, a másik pedig megadta magát, közölte a Moszkvai terület belügyi illetékese az ITAR-TASZSZ hírügynökséggel.