Judit
3 °C
7 °C

Túszejtés egy amszterdami irodaházban

2002.03.11. 14:46
Túszul ejtett hétfőn délelőtt Amszterdamban egy fegyveres férfi több személyt a Rembrandt-toronynak nevezett irodaházban.
Az ANP holland hírügynökség Amszterdam legmagasabb, 35 emeletes toronyépülete biztonsági szolgálatának egyik alkalmazottjára hivatkozva közölte, hogy a fegyveres férfi, akinél állítólag robbanóanyag is van, arra kényszerítette a házban dolgozókat, hogy az ablakokra "Csalunk" feliratú plakátokat ragasszanak. A dolgozók közül néhányknak sikerült kimenekülnie az épületből.

A rendőrség körbevette az épületet - amelyben többek között az ING bank, a Gucci, valamint Merryl Lynch és a Lehmann Brothers pénzügyi cégek tartanak fenn irodákat -, és megpróbálnak kapcsolatba lépni a túszejtővel. Az alkalmazottakat felszólították, hogy ne hagyják el a házat.

A Rembrandt-torony közelében lévő állomáson egyelőre nem állhatnak meg a vonatok és a metrószerelvények. A hírügynökségi jelentés szerint egy különleges rendőri egység behatolt az épületbe, hogy megpróbálja elfogni a fegyverest

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?