Erik, Alexandra
EUR 385,15 Ft
USD 366,09 Ft
9 °C
23 °C

Tűz egy budapesti kollégiumban

2003.02.25. 19:36
Tűz ütött ki egy Irinyi József utcai kollégiumban, amit a tűzoltók egy óra alatt oltottak el. A magas épületben keletkezett tűz miatt a tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A mentési munkálatok miatt a rendőrség lezárta a Petőfi hidat.

Pánik nem volt

Tekintse meg galériánkat!
A Budapest XI. kerületében lévő kollégiumhoz este fél hét körül riasztották a tűzoltókat. Elsődleges feltételezések szerint a kilencemeletes épület szemétledobó rendszerében keletkezett a tűz. A füst a Kármán Kollégium több szintjét is beterítette. A helyszínre legalább húsz tűzoltó autó érkezett - jelentette a HavariaPress. Az épületet áramtalanították, a Petőfi hidat pedig lezárták a rendőrök, mert az autók akadályoznák a mentést. Az épületből több száz kollégistát küldtek ki az utcára, pánik azonban nem tört ki. A tűzoltók minden kollégiumi szobába bementek, hogy meggyőződjenek arról, senki nem maradt az épületben.

Buszban melegedhettek

Györfi Pál, a mentők szóvivője az Index kérdésére elmondta, kilenc autóval érkeztek a helyszínre. Huszonhét kollégistát vizsgáltak meg és láttak el, akik könnyű füstmérgezést valamint a menekítés közben kisebb zúzódásokat szenvedtek. Tizenöt sérültet az Erzsébet Kórházba szállítottak. Az utcára menekülő diákok számára a mentők szervezésében egy különjáratú csuklós buszt is a helyszínre irányítottak, hogy a diákok ott melegedhessenek.

Miután a tűzoltók szobánként átvizsgálták illetve átszellőztették az épületet, a diákok este nyolc óra után visszatérhettek a kollégiumba.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Betét