Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Tűzvész egy soproni gyertyaraktárban

2003.03.04. 22:58
Kigyulladt, majd teljes egészébern lángba borult a soproni gyertyaöntő üzem raktára. A tüzet hatvan tűzoltó próbálja megfékezni.
Hatvan tűzoltó oltja azt a nagy kiterjedésű tüzet, amely kedden este kilenc óra után keletkezett Sopronban egy gyertyaraktárban. A HavariaPress úgy tudja, a Somfalvi úti gyertyaöntő üzem raktárépülete teljes egészében lángokban áll.

A helyszínen a tíz kocsival hatvan tűzoltó dolgozik. Munkájukat jelentősen megnehezíti, hogy az épületben lévő nagy mennyiségű égő gyertyaviasz hatalmas füstfelhőbe burkolja a környéket. Nagy a veszélye annak is, hogy a hatszáz négyzetméter alapterületű gyertyaraktár egyes részei - a könnyűfém-szerkezetű kialakítás miatt - bármikor beomolhatnak. Az építmény mellett egy háromszáz milliméter átmérőjű gázvezeték van, ezt sikerült elzárni még mielőtt nagyobb baj történhetett volna.

A raktárépület közvetlen szomszédságában helyezkedik el a soproni hőerőmű is. A tűzoltók szerint az erőművet nem fenyegeti közvetlen veszély. A tűz továbbterjedését kilenc vízsugárral este fél tizenegy előtt sikerült megakadályozni.

A tűz oltása illetve az azt követő tűzoltói feladatok elvégzése hajnalig is eltarthat. A tűz okát egyelőre nem lehet tudni, a vizsgálatot csak a végleges oltás után lehet megkezdeni.