György
16 °C
24 °C

Pohárbarátaira gyújtotta a házat

2004.03.15. 11:06
Beigazolódott a gyanú, hogy a felgyújtották azt a téglaházikót, amelyben négy ember aludt vasárnapra virradó éjjel Helvécián. Mint kiderült, a tettes a társaság ötödik tagja lehetett, aki megsértődött, mert nem tudta magának megszerezni a közöttük lévő egyetlen nőt.
A kecskeméti tűzoltókat éjfél után néhány perccel riasztották Helvécián a Temető-sorra, ahol egy 20 négyzetméteres alapterületű téglaház égett teljes terjedelmében - adta hírül az Objektív Hírügynökség.

Az épületben három férfi és egy nő aludt, amikor a tűz fellobbant. Mire felébredtek, az ajtó és a belső tér egy része is égett. A lángokon keresztül kellett kimenekülniük a lakóknak, emiatt az egyik férfi és a nő súlyos égési sérüléseket, a másik két férfi pedig füstmérgezést szenvedett.

Mivel a tűz kívülről az ajtón át hatolt be a lakásba, a tűzoltók és a rendőrök gyújtogatásra gyanakodtak. Mint kiderült, a négy fős társsággal még egy férfi italozott a házban akkor éjjel, ám közben összevitatkoztak és az illető haraggal távozott onnan.

A rendőrök kihallgatták a 63 éves helvéciai férfit, aki előbb tagadta, hogy ő gyújtogatott volna és megpróbálta a gyanút egy Sanyi keresztnevű férfire terelni, de később beigazolódott, hogy maga okozta szándékosan a tüzet - erősen ittas állapotban - mivel nem tudta megszerezni magának a társaságban tartózkodó 48 éves hölgyet. Ellene több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt indult eljárás és a rendőrök őrizetbe vették.