Auguszta
-7 °C
0 °C

Tűzvész Romániában

2002.05.14. 13:25
A tűz martalékává lett szinte egy teljes román falu hétfő délután. Az erős szél miatt a tűz nagyon gyorsan terjedt, a lakók nagy része pedig a falu határában dolgozott, és mire hazaértek, már leégtek házaik. Közel 250 ember vesztette el mindenét a tűzvészben.
Emberi gondatlanság miatt leégett egy román falu jelentős része. Mint a keddi román sajtó jelentette, a hétfő délután keletkezett tűzvészben legalább harminc ház a hozzá tartozó gazdasági épületekkel együtt elpusztult a Craiova melletti Ghinteni községben.

A tűzvészt feltehetően az okozta, hogy az egyik idős gazda az udvaron avart égetett és egy rövid időre felügyelet nélkül hagyta a tüzet. Az erős szél előbb az ő házára vetett csóvát, majd a lángok rövid időn belül átterjedtek a szomszédos házakra is.

Későn kezdhették az oltást

A falu lakosainak legnagyobb része a földeken dolgozott, s mire a tűz hírére hazarohantak, már legalább húsz porta égett. Jelentős késéssel érkeztek a helyszínre a tűzoltók is, és csak a kora esti órákra sikerült megfékezniük a lángokat.

Emberéletben szerencsére nem esett kár, néhány ember füstmérgezést, illetve könnyebb égési sérülést szenvedett. Az anyagi kár viszont nagyon nagy: közel 250 ember mindenét elveszítette.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!