Tűzoltó gyújtotta fel a történelmi épületet

2006.06.09. 12:37
Christian szorgalmas és bátor tűzoltónak számított, a bevetéseken mindig elsőként indult oltani. Nemrégiben azonban begőzölt és felgyújtotta Európa egyik legnagyobb és legrégebbi favázas épületét a németországi Wohlgastban.

A kétgyermekes, munkanélküli önkéntes tűzoltó egyik este elsétált az egykori magtárhoz, majd szakszerűen felgyújtotta azt. A lángok méternyi magasra csaptak, a sötétben harminc kilométerről is látható volt a hatalmas tűzvész - írja a német Bild.

Az önkéntes tűzoltó nem menekült el. Amikor kollégái kiérkeztek, ő azonnal felmászott a létrára és egész éjszaka onnan próbálta leküzdeni a lángokat. Hiába. A favázas, védett történelmi épület teljesen leégett, a kár másfél millió euró.

Szerencsétlenségére azonban néhány szemtanú felismerte, akik elmondták a rendőrségnek, hogy már néhány perccel a tűz kitörése előtt is látták a helyszínen.

Kollégái szerint Christian azért követte el tettét, mert hős akart lenni. A rendőrség ráadásul azt gyanítja, hogy már máskor is ő gyújtogatott a környéken.

Két héttel ezelőtt a helyi tűzoltók szolgálati lakásai kaptak lángra, a tűz miatt 16 családot kellett kimenekíteni. Korábban a városka hétvégi telkein ütött ki tűz, s leégett egy ház tornáca.

  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön