Gusztáv
-4 °C
1 °C

Egy gyereket gyanúsítanak az óbudai gyújtogatással

2004.08.23. 07:43
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy 11 éves intézeti fiút gyanúsít a BRFK azzal, hogy augusztus 21-én szándékosan tüzet okozott egy lakóépületében. A rendőrség szerint a gyerek a panelházban tárolt szemetet gyújtotta fel. A tűz átterjedt egy lakás ajtajára is, de a tűzoltóknak sikerül időben eloltani a lángokat. Személyi sérülés nem történt.
A rendőrség közleménye szerint egy tizenegy éves fiút gyanúsít BRFK azzal, hogy augusztus 21-én szándékosan tüzet okozott Óbudán, a Szőlő köz egyik lakóépületében.

A tűz a délelőtti órákban egy óbudai tömbházban keletkezett. A tízemeletes panelépület hatodik emeletén a szemétledobó helyiségben volt tűz, ami részben átterjedt a legközelebb eső lakás ajtajára is. A tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet. A hatodik emelet mellett az épület tizedik emeletén lévő szemétledobóban is volt egy kisebb tűz, de azt a lakók eloltották.

A jelenlegi információk szerint az elkövető a lépcsőházban tárolt használaton kívüli holmikat gyújtotta fel. Személyi sérülés nem történt, az okozott kár megállapítása folyamatban van.

A közlemény szerint a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan egy 11 éves intézeti fiú gyanúsítható, aki egy játszótérről 11 órakor engedély nélkül ment el, majd az intézetbe 17 óra 30 perckor önként visszatért.

A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálati főosztálya folytatja.