Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Bennégett a lángoló szalmatoronyban egy 12 éves fiú

2002.10.06. 19:41
Bennéget az M7-es mellett kigyulladt szalmatoronyban a bálákat meggyújtó egyik fiú. A szerencsétlenül járt 12 éves fiú és 14 éves társa egy öngyújtóval játszott a 30 méter magas toronyban. A megmenekült idősebb fiú másodfokú égési sérülései ellenére azonnal segítségért rohant.
Csak a holttestét találták meg annak a tizenkét éves kisfiúnak, aki tizennégy éves barátjával felgyújtotta a Polgárdi közelében, az M7-es autópálya melletti óriás szalmatornyot. A 20-25 ezer szalmabálából épült tornyot a 14 éves fiú elmondása szerint véletlenül gyújtották fel.

Kiesett a kezükből az öngyújtó

A két gyerek délután mászott be az eredetileg reklámcéllal felállított 30 méter magas torony belsejébe. A 14 éves fiú szerint bent "találtak egy öngyújtót, az kiesett a kezükből és meggyújtotta a szalmát". Az idősebb fiúnak sikerült kimenekülnie a lángok közül, 12 éves társa azonban nagy valószínűséggel rossz irányban kereste a kijáratot, s az égő szalmatoronyban rekedt - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek.

Sérülései ellenére segítségért rohant

Elszenesedett holttestét valamivel este fél hét előtt találták meg a tűzoltók. A kimenekült fiú első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, enyhe füstmérgezést kapott, de az M7-es felüljáróján várakozó társaival együtt még segítségért rohant, mielőtt a mentők a kórházba szállították.

Jelenleg az intenzív osztályon tartják megfigyelés alatt. A lángoló szalmatorony oltását nem sokkal este hét óra után befejezték - nyilatkozta Pavelcze László, a székesfehérvári tűzoltók szóvivője az MTI-nek. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében folytatja az ügy vizsgálatát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!