Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Leégett egy irodaház Vietnamban

2002.10.29. 15:43
Kedden kigyulladt egy irodaház Ho Si Minh városban. A tudósítások 54 halottról, és több száz sebesültről számoltak be. A tűz oka egyelőre ismeretlen.
Legkevesebb 54 halottja van annak a tűzvésznek, amely Ho Si Minh város nemzetközi üzletközpontjában tört ki kedden. A helyszínről száznál több sebesültet szállítottak kórházba. A több külföldi cégnek, üzleteknek és egy népszerű diszkónak is otthont adó Saigon International Business Center irodaépülete helyi idő szerint délután két órakor gyulladt ki, egyelőre ismeretlen okból. A tűzoltók csak órákkal később, este hat után tudták megfékezni a lángokat. Arról nincsenek hírek, hogy hányan voltak a tűzvész idején a hatemeletes épületben, az azonban biztos, hogy legkevesebb száz ember az épületben rekedt. Az illetékesek szerint legalább egy külföldi van a halottak között.

A városi televízió jelentése szerint az épületben a szerencsétlenség idején épp egy esküvői fogadás zajlott. A BBC tudósítása szerint a központnak csak egy vészkijárata volt, és több mint három órába tellett, mire a tűzoltók megfelelő létrákat tudtak a helyszínre szállítani.

Egy szemtanú az AFP-nek elmondta, a lángok a harmadik emeleten csaptak fel, majd sikolyokat hallott, és látta, amint több ember kiugrik az ablakon. "Véres látvány volt" - tette hozzá.

A városban nem ritkák a tűzesetek, amelyek leggyakoribb okozói az elavult elektromos berendezések.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!