Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leégett egy irodaház Vietnamban

2002.10.29. 15:43
Kedden kigyulladt egy irodaház Ho Si Minh városban. A tudósítások 54 halottról, és több száz sebesültről számoltak be. A tűz oka egyelőre ismeretlen.
Legkevesebb 54 halottja van annak a tűzvésznek, amely Ho Si Minh város nemzetközi üzletközpontjában tört ki kedden. A helyszínről száznál több sebesültet szállítottak kórházba. A több külföldi cégnek, üzleteknek és egy népszerű diszkónak is otthont adó Saigon International Business Center irodaépülete helyi idő szerint délután két órakor gyulladt ki, egyelőre ismeretlen okból. A tűzoltók csak órákkal később, este hat után tudták megfékezni a lángokat. Arról nincsenek hírek, hogy hányan voltak a tűzvész idején a hatemeletes épületben, az azonban biztos, hogy legkevesebb száz ember az épületben rekedt. Az illetékesek szerint legalább egy külföldi van a halottak között.

A városi televízió jelentése szerint az épületben a szerencsétlenség idején épp egy esküvői fogadás zajlott. A BBC tudósítása szerint a központnak csak egy vészkijárata volt, és több mint három órába tellett, mire a tűzoltók megfelelő létrákat tudtak a helyszínre szállítani.

Egy szemtanú az AFP-nek elmondta, a lángok a harmadik emeleten csaptak fel, majd sikolyokat hallott, és látta, amint több ember kiugrik az ablakon. "Véres látvány volt" - tette hozzá.

A városban nem ritkák a tűzesetek, amelyek leggyakoribb okozói az elavult elektromos berendezések.