Gusztáv
-4 °C
1 °C

Súlyos tűzeset a III. kerületben

2007.11.17. 21:43
Súlyos tűzesethez riasztották a tűzoltókat szombaton este háromnegyed nyolckor a Budapest, III. kerületi Erdőalja utcában egy négyszintes villához.

A tűz egy 200 négyzetméteres alapterületű, négyszintes villa tetőterében keletkezett, a tetőtér teljes terjedelmében égett. A 16 járművel kivonuló 65 tűzoltó a tetőtér erkélyéről mentett ki egy nőt, aki súlyos, életveszélyes, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, testfelületének 90 százaléka megégett, tájékoztatta az MTI-t Molnár Péter szóvivő.

A sérültet az István Kórház égési osztályára szállították. A mentés közben három tűzoltó is megsérült, ketten a kezükön, egy pedig a lábán. Őket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. Feltételezhető, hogy a nő férje is az épületben tartózkodik, őt még keresik.

A tűzoltók több mint egy órán keresztül küzdöttek a lángokkal, mire sikerült megfékezniük a tüzet, de egy 30 négyzetméteres területen éjjel negyed tíz tájban még mindig égett a ház. Nehezítette az oltást, hogy a villa egy hegyoldalban, nehezen megközelíthető helyen áll, és csak egy szolgalmi úton lehetett hozzáférni, illetve az oltást kívülről, létráról kellett végezni.