Judit
2 °C
7 °C

Tűz a Tiszavasvári Alkaloida Gyárban

2002.12.03. 08:11
Súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy munkás a Tiszavasvári Alkaloida Gyárban, ahol kedd hajnalban tűz ütött ki. A legmagasabb riasztást kapó tűzoltók 12 tűzoltóautóval és összesen 46 fővel vonultak ki a helyszínre. Az utómunkálatok jelenleg is tartanak. Egyelőre nem tudni mi okozta a tüzet.
Egy negyven köbméteres toluoltartály gyulladt ki kedd hajnalban a Tiszavasvári Alkaloida Gyár épületében - tudta meg a HavariaPress. A tűzesetben egy ott dolgozó súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Az igen gyúlékony anyagot tartalmazó tartály meggyulladásakor a legmagasabb, ötös kiemelt riasztással indultak ki a tűzoltók. A létesítményi és az önkormányzati tűzoltóknak sikerült nagyon gyorsan, csaknem fél óra alatt megfékezni a tüzet.

A gyár egyik épületében toluollal mosatták át a technológiai soron lévő üres tartályokat, amikor eddig ismeretlen okból, az egyik tartály begyulladt. A munkát végző dolgozó ekkor sérült meg. A tűzesetben a technológiai tartályok szigetelése, maga a sor és a vezetékek, valamint csaknem 1500 liter toluol égett el.

A legmagasabb riasztást kapott tűzoltók 12 tűzoltóautóval és összesen 46 fővel vonultak ki a helyszínre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?