Diána
12 °C
27 °C

Tűz a Tiszavasvári Alkaloida Gyárban

2002.12.03. 08:11
Súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy munkás a Tiszavasvári Alkaloida Gyárban, ahol kedd hajnalban tűz ütött ki. A legmagasabb riasztást kapó tűzoltók 12 tűzoltóautóval és összesen 46 fővel vonultak ki a helyszínre. Az utómunkálatok jelenleg is tartanak. Egyelőre nem tudni mi okozta a tüzet.
Egy negyven köbméteres toluoltartály gyulladt ki kedd hajnalban a Tiszavasvári Alkaloida Gyár épületében - tudta meg a HavariaPress. A tűzesetben egy ott dolgozó súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Az igen gyúlékony anyagot tartalmazó tartály meggyulladásakor a legmagasabb, ötös kiemelt riasztással indultak ki a tűzoltók. A létesítményi és az önkormányzati tűzoltóknak sikerült nagyon gyorsan, csaknem fél óra alatt megfékezni a tüzet.

A gyár egyik épületében toluollal mosatták át a technológiai soron lévő üres tartályokat, amikor eddig ismeretlen okból, az egyik tartály begyulladt. A munkát végző dolgozó ekkor sérült meg. A tűzesetben a technológiai tartályok szigetelése, maga a sor és a vezetékek, valamint csaknem 1500 liter toluol égett el.

A legmagasabb riasztást kapott tűzoltók 12 tűzoltóautóval és összesen 46 fővel vonultak ki a helyszínre.