Gusztáv
-4 °C
1 °C

Cigaretta okozhatta az újpesti kórháztüzet

2001.12.29. 13:06
Az ágyban elszívott cigaretta, vagy nyílt láng lobbanthatta lángra az újpesti kórház egyik kórtermét pénteken este - közölte az MTI-vel a tűzoltóság helyszíni szemléje után Molnár Péter szóvivő. A tűzesetben ketten meghaltak, két beteget pedig kórházban ápolnak. A főváros kész anyagi segítséget nyújtani a kiégett kórterem felújítására, a felajánlást az intézmény vezetése még mérlegeli.
Az ágyban elszívott cigaretta, vagy "nyilt láng használata" okozhatta a tüzet az újpesti kórház egyik kórtermében. Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta: a nappali szakértői vizsgálat alkalmával az egyik ágy alatt gyufamaradványokat és dobozt találtak. Az egyik ápoló elmondása szerint az ágyon fekvő nőtől korábban többször vettek el cigarettát.

A tűzoltóság a korábbi vizsgálat alapján arra gyanakodott, hogy az egyik éjjeliszekrényre kitett karácsonyi mécsestől lobbant lángra a szekrény fölé érő függöny, és onnan terjedt tovább a tűz az ágyakra.

Amennyiben az újpesti kórháznak nem lesz elég pénze a péntek este kiégett kórterem rendbehozatalára, a főváros segítséget nyújt ehhez - tájékoztatta Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes az MTI-t szombat délelőtt, miután látogatást tett az intézményben. Szolnoki Andrea elmondta, hogy az újpesti kórház a főváros egészségügyi tartalékalapjából kaphat pénzt, ha igényli. Közölte: az intézmény vezetése mérlegeli a felajánlást.