Gyula
7 °C
20 °C

Gyújtogatás miatt égett le fél Kalifornia

2007.10.25. 16:18
Gyújtogatás miatt csaptak föl a lángok Kaliforniában. A hatóságok 70 ezer dollár (mintegy 12,5 millió forint) fizetnek a nyomravezetőnek, aki Arnold Schwarzenegger kormányzó 50 ezres különdíjára is számíthat. A tűzben 1500 ingatlan égett porrá.

Jelen pillanatban mintegy 70 ezer otthont fenyeget a Kalifornia déli részén tomboló tűz, a kár pedig már most is tetemes. Eddig 1500 épületet és telket emésztettek el a lángok, öt ember pedig elégett. Némi öröm a katasztrófa ürömében, hogy időközben az eddig rendkívül erős szél lassult, így a lángok sem terjednek olyan gyorsan tovább.

A Fox News hírtelevízió internetes oldalán azt közölte, hogy San Bernardino városában a rendőrség kedd éjszaka megölt egy férfit, aki a gyanú szerint tüzet akart gyújtani. Amikor a hatóság a férfi közelébe ért, az elszaladt, beugrott kocsijába és menekülni kezdett. Később egy rendőrautóval karambolozott. Ekkor lőtték le. A hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra a férfi kilétét.

Hogy a lelőtt férfi lenne a gyújtogató, az egyáltalán nem biztos, ugyanis a hatóságok még mindig 70 ezer dollárral (mintegy 12,5 millió forinttal) kecsegtetik azt, aki elvezeti őket a tűz fellobbantójához. Az informátort egyébként Kalifornia kormányzója is megjutalmazza - Arnold Schwarzenegger 50 ezer dollárt ígért.