Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyújtogatás miatt égett le fél Kalifornia

2007.10.25. 16:18
Gyújtogatás miatt csaptak föl a lángok Kaliforniában. A hatóságok 70 ezer dollár (mintegy 12,5 millió forint) fizetnek a nyomravezetőnek, aki Arnold Schwarzenegger kormányzó 50 ezres különdíjára is számíthat. A tűzben 1500 ingatlan égett porrá.

Jelen pillanatban mintegy 70 ezer otthont fenyeget a Kalifornia déli részén tomboló tűz, a kár pedig már most is tetemes. Eddig 1500 épületet és telket emésztettek el a lángok, öt ember pedig elégett. Némi öröm a katasztrófa ürömében, hogy időközben az eddig rendkívül erős szél lassult, így a lángok sem terjednek olyan gyorsan tovább.

A Fox News hírtelevízió internetes oldalán azt közölte, hogy San Bernardino városában a rendőrség kedd éjszaka megölt egy férfit, aki a gyanú szerint tüzet akart gyújtani. Amikor a hatóság a férfi közelébe ért, az elszaladt, beugrott kocsijába és menekülni kezdett. Később egy rendőrautóval karambolozott. Ekkor lőtték le. A hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra a férfi kilétét.

Hogy a lelőtt férfi lenne a gyújtogató, az egyáltalán nem biztos, ugyanis a hatóságok még mindig 70 ezer dollárral (mintegy 12,5 millió forinttal) kecsegtetik azt, aki elvezeti őket a tűz fellobbantójához. Az informátort egyébként Kalifornia kormányzója is megjutalmazza - Arnold Schwarzenegger 50 ezer dollárt ígért.